Forbruker
Country

BAD I RAMPELYSET: LED-BELYSNING FOR BADET

RÅD OG IDEER

Tidlig om morgenen ønsker du å være klar for dagen som kommer. På samme måte, etter en stressende arbeidsdag, ønsker du å slappe av på et stemningsfullt bad og koble ut. Noen ganger trenger du også sterkt lys for å gjøre deg klar for å gå ut. Dette krever en smart belysningsplan som alltid tilpasser seg behovene dine. Et bad uten vindu krever spesielt god planlegging. Med smart LED-belysning kan du lyse opp badet på en fleksibel måte for å sikre optimale lysforhold. Belysningen kan til og med påvirke humøret med skiftende farger. Slå på lyset, koble ut etter dagen som har vært. Du sparer i tillegg strøm mens du ligger i badekaret, takket være pengesparende LED-teknologi.

BADEROMSBELYSNING – HVA GJØR HVA?

SJEKKLISTE

Når du planlegger hvordan badet skal være, må du være oppmerksom på de ulike kravene til baderomsbelysning:

  • Grunnleggende belysning med taklys, innfelte spotlights eller vegglamper som fyller badet med sterkt lys når det trengs.
  • Avslappende belysning: indirekte belysning som skaper en koselig atmosfære som gir god stemning, for eksempel innfelte LED-spotlights i badekaret, eller fliselys.
  • Sminke & styling: speilbelysning i kombinasjon med takbelysning, eller til og med et spotlight over speilet.
  • Belysning for bad uten vindu: Et LED-dagslyspanel som vegglys gir en behagelig kunstig belysning som erstatter dagslys på bad uten vinduer.

LED-BELYSNING MED SPOTLIGHTS

FOR EN OPTIMAL BELYSNINGSPLAN FOR BADET

Perfekt grunnleggende belysning tilbyr individuelt justerbare spotlights for badet. Hvis du trenger sterkt lys for å våkne opp på en mørk vintermorgen, slår du på alle spotlightene samtidig. Under et stemningsfullt spabad med dempet belysning trenger du bare å bruke en eller to spotlights som indirekte lys. Dette gjør det mulig for dusjen, vasken og toalettet å være belyst separat. Ideelt sett veler du spotlights som kan dimmes for å tilpasse lyset: 8000 lumen for morgenlys, 4000 lumen for avslappende skumring. Roterende og dreibare LED-spotlights i taket passer perfekt til dekorativ belysning av eksempelvis innfelte vegger eller et bilde. På et bad uten vinduer kompenserer LED-dagslyspaneler integrert i taket for det manglende dagslyset.

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hvilken fargetemperatur er best for baderomsbelysning?

Baderomsbelysningen må gi sterkt lys både for styling og pleie og varm spabelysning. 3500–4000 kelvin (nøytralt hvitt) er perfekt for sterkt lys. Varmt hvitt til gyllent lys mellom 2700 og 3300 kelvin fremmer avslapning.

2. Kan du lyse opp et bad uten strømforsyning?

Vanligvis må du ha en eller annen form for strømforsyning – med mindre du bruker stearinlys. Hvis det imidlertid ikke finnes strømtilkobling, kan du bruke mobile spotlights som drives av et oppladbart batteri, til belysning.

3. Hvilken IP-klassifisering er nødvendig for baderomsbelysning?

På grunn av den høye fuktigheten på badet og risikoen for vannsprut, var belysningsalternativene for badet ganske begrenset. I dag er ikke dette lenger et problem, takket være LED. Når du kjøper baderomsbelysning, må du velge riktig IP-klassifisering:

  • IP44 (sprutsikker) er egnet for generell bruk på badet.
  • IP65 (vannstrålesikker) kan brukes rundt dusjen og badekaret.
  • IP67-lysene er vanntette selv når de er midlertidig senket i vann. De er ideelle for direkte belysning i dusjer eller badekar.

GJØR BADET DITT OM TIL ET SPA

PLASSERING AV LED-LYS FOR BADEROMMET

For å hjelpe deg med å koble av etter dagen som har vært, trenger du bare å slå på enkelte lys og farger – vårt råd:

  • Ulike farger har ulik effekt på mennesker. Gul har en stemningsforsterkende effekt, mens grønn roer ned nervene og stimulerer oppfrisking. Kjølig blå hjelper mot rastløshet og søvnforstyrrelser og, til slutt, fremmer rødt blodsirkulasjon og varme. For å få fargeterapi hjemme må du installere LED-baderomsspotlights over badekaret eller LED-Strip-lys som du styrer via en app.
  • Flisbelysning på badet ved hjelp av LED-Strip-lys kan være svært stemningsfullt. Du kan for eksempel ha disse langs kanten av de fliselagte delene av badet eller oppe langs taket.
  • Andre alternativer for indirekte belysning på badet inkluderer diskret belyste romhjørner eller bilder, eller et lys integrert i taket.

Design din belysningsplan for badet med allsidige LED-pærer, slik at badet alltid har perfekt belysning! God morgen, ny teknologi.

Del siden på sosiale medier