Forbruker
Country

LYS OPP LIVENE DERES

BELYSNINGSTIPS FOR BARNEVÆRELSET

Fra den lyse taklampen til den dempede nattlampen og kaster ut glitrende stjerner i taket i mørket – belysning for baby- og barneværelser er nå variert og fantasifull. Siden smårollingene bruker rommet til mange ulike aktiviteter, må belysningen ha et fleksibelt design. Med en smart LED-belysningsplan vil barnas øyne lyse opp – og det vil dine også. For med effektive pærer sparer du energi i det lange løp, slik at husholdningsbudsjettet strekker lenger.

VIKTIGE ELEMENTER

FOR BELYSNING AV BARNEVÆRELSET

Du bør definitivt inkludere disse elementene i belysningsplanen din:

  • Grunnleggende belysning med tak- og vegglamper gir nok lys til å lyse opp et babyværelse når det er mørkt eller overskyet ute. På denne måten våkner barnet opp med nok lys til å leke og utforske på dagtid og utover ettermiddagen.
  • For maling eller for fokusert arbeid ved et skrivebord når de vokser opp, kreves det en ekstra lyskilde.
  • En barnelampe på et nattbord kan gi lys for lesing på sengen.
  • Barnevennlige nattlys fjerner frykten for mørket, spesielt for svært små barn.

DRA PÅ ET GODT OPPLYST EVENTYR

LAMPER FOR BARNEVÆRELSER I KORTE TREKK

Taklampen på barneværelset kan ha et ganske fargerikt og fantasifullt design. Legg deretter til flere spotlights, som du bør justere med de viktigste punktene i rommet – for eksempel skrivebordet, malestaffeliet eller lekeområdet med et telt eller dukkehus. Alternativt kan du bruke en fargerik hengelampe på babyværelset: særlig små barn liker et lekent design, for eksempel med dyr, stjerner eller prikker på lampeskjermen. I den grad det er mulig, bør taklampen lyse opp hele rommet jevnt og uten gjenskinn.

På barneværelset kan du bruke en vegglampe for å lyse opp et bestemt område. Slipp løs din – eller barnets – fantasi. For eksempel: Skyformede vegglys med bittesmå LED-lys som skal forestille en stjerneklar himmel, er tilgjengelige. Eller sommerfugler med vinger som lyser opp takket være skjulte individuelle LED-lys. Vegglamper er ideelle for lekeområdet eller, for eldre barn, et roligere område der de kan henge med venner.

Et annet viktig element i belysning av barneværelset er skrivebordslampen, som gir lys til arbeidsområdet. Hvis skrivebordet har hyller på veggen eller er integrert i en køyeseng eller opphevet seng, kan du bruke en plassbesparende klemmelampe.

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hva er en sunn fargetemperatur for barneværelset?

Varmt hvitt lys mellom 2700 og 3300 kelvin er tilstrekkelig for et barneværelse.

2. Hvilke type pærer er bra for barneværelser?

LED anbefales på det sterkeste for belysning av barneværelset, ettersom moderne LED-pærer ikke blir like varme som eldre pærer og andre armaturer. Hvis barn ved et uhell (eller med vilje) tar på pærene, brenner de seg ikke. I tillegg er LED mer miljøvennlig og mer effektiv enn andre lyskilder.

3. Hva annet må jeg ta hensyn til ved belysning av babyværelset?

Sikkerhet er av største viktighet på babyværelset. Hvis du bruker hengende lamper på babyværelset, må ledningene kontrolleres regelmessig. Ettersom halogen er svært lyst og har lett for å blende, anbefales disse pærene ikke for belysning av babyværelset. På grunn av det høye varmenivået de produserer, skal halogenpærer generelt sett plasseres i anbefalt avstand til brennbare materialer. Sist, men ikke minst, må du huske å barnesikre alle stikkontakter.

SPENNENDE DAGER, AVSLAPPENDE NETTER:

LED-NATTLYS Å SOVNE TIL

Er barnet ditt redd for monsteret under sengen eller for å være alene i mørket? Med disse tipsene kan du være sikker på at de føler seg trygge og sikre i sengen:

  • En nattbordlampe med barnevennlig design motiverer barnet ditt til å lese om kveldene til øynene lukkes.
  • En LED-bordlampe med stjerneeffekt sprer varmt lys i mørket og, takket være LED-pærer, kaster ut skygger av glitrende stjerner på veggen eller i taket. Hvis lampen har en tidtaker, slår den seg av etter en stund.
  • Hvis du ønsker å ha et lys på hele natten, er en sokkellampe som lyser opp gulvarealet, perfekt. På denne måten ser barnet at det ikke finnes noen monstre som gjemmer seg under sengen.
Viktig: et nattlys skal ikke hindre de små i å få sove, så velg mørke farger som for eksempel rød eller harmonisk grønn. Sørg også for at kontaktene nær nattbordet er barnesikret.

Med en barnevennlig LED-belysningsplan kan du være sikker på at barnet ditt føler seg trygg og sikker til enhver tid. Se barnets øyne glitre mer enn LED-pærene!

EGNEDE PRODUKTER FOR BELYSNING AV BARNEVÆRELSET

Del siden på sosiale medier