Forbruker
Country
home office LED

LED-BELYSNING FOR Å FREMME KONSENTRASJON OG KOMFORT

RÅD OG IDEER TIL ARBEIDSROMMET ELLER HJEMMEKONTORET DITT

Vellykket hjemmearbeid handler om mer enn bare tilgjengelig skrivebord og en laptop. Med en godt gjennomtenkt LED-belysningsplan kan du gjøre hjemmekontoret til et komfortabelt rom. Du kan til og med øke konsentrasjonen, ettersom riktig lys gjør deg mer våken og mer effektiv. Og takket være smart LED-teknologi kan du redusere strømregningene også. Hva venter du på? Vær fokusert når du arbeider hjemmefra, ved å utvikle din egen belysningsplan i dag.

RIKTIG LYSNIVÅ

FOR ARBEIDSOMRÅDET HJEMME

Ikke for lyst, ikke for svakt – hva slags belysningsnivå er ideelt for kontorbelysning på et arbeidsrom? Den europeiske standarden DIN EN 12464-1 gir praktisk veiledning om belysning av arbeidsområder innendørs. Dette er de viktigste belysningsparametrene:

  • Arbeidsområde: 500 lux
  • Direkte omgivelser: 300 lux
  • Bakgrunn: 100 lux
  • Gang/korridorer: 100 lux

De to siste parametrene gjelder hovedsakelig for kontorbelysning på store områder og anlegg. De to første punktene er imidlertid viktige for hjemmekontoret. For å oppnå en kontorbelysning på 300 lux må en LED-pære være minst 600 lumen. Du kan oppnå 500 lux på arbeidsområdet med en skrivebordslampe med 1000 lumen. Til sammenligning er en lys, solfylt dag utendørs opptil 100 000 lux.

DEN OPTIMALE SKRIVEBORDSLAMPEN FOR Å HJELPE

DEG MED Å KONSENTRERE DEG OM ARBEIDET

For å sikre at lampen på skrivebordet er så effektiv som mulig, bør du velge skrivebordslampe med omhu. En bevegelig arbeidslampe er ideelt, siden du kan endre stillingen til lampen om og om igjen (hvis du for eksempel har et problem med skriveren på et sidebord eller regelmessig slår opp i en bok ved siden av laptopen). Hvis skrivebordet ditt ikke har god nok plass til en god skrivebordslampe, kan du velge en klemmelampe som du kan feste på en hylle over skrivebordet.

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hvilken fargetemperatur er det beste valget for arbeidsrommet?

Fargetemperatur måles i kelvin:

  • Varmt hvitt lys: 2700 kelvin
  • Nøytralt hvitt lys: 3300 til 6500 kelvin
  • Hvitt dagslys: over 6500 kelvin

Belysning for et arbeidsrom eller hjemmekontor bør være minst 4000 kelvin. Sterkt lys med høyt innhold av blått holder deg våken, aktiv og hjelper konsentrasjonen.

2. Hva slags lys bør jeg bruke på et arbeidsrom?

Moderne LED-lys bruker lite energi og varer lenge. Det konstante, rolige, flimmerfrie lyset har en gunstig effekt på øynene. Med de lyspærene som har ekstra dimmefunksjon for varme, kan du enkelt justere fargetemperaturen etter behov for å tilpasse den til lysforholdene utenfor.

VÆR KREATIV!

SLIK DESIGNER DU EN BELYSNINGSPLAN FOR HJEMMEKONTORET

Slik designer du en belysningsplan for hjemmekontoret

Når du skal sette opp et hjemmekontor, bør du velge optimal belysning for arbeidsområdet med en blanding av dagslys og direkte og indirekte belysning:

  • Ideelt sett skal pulten din plasseres sidelengs mot et vindu. Arbeidsområdet vil da få tilstrekkelig dagslys uten at du blir blendet. Samtidig kan du alltid se langt frem. Dette gjør at øynene og hjernen kan slappe av.
  • Lys grunnleggende belysning er avgjørende for å få deg motivert om vinteren og på overskyede dager. Moderne LED-belysning er ideelt. Du kan spre flere spotlights over hele veggen for en jevn opplysning av rommet. Avhengig av dine behov, kan du slå på alle spotlightene, eller bare noen. På lyse, solfylte dager kan LED-belysningen være helt avslått. Alternativt gir pendantlys det grunnleggende lyset du trenger.
  • Spotbelysning på arbeidsrommet anbefales i normalt dagslys. I tillegg kan du lage individuelle øyer med lys i rommet: Et atmosfærisk opplyst bilde på veggen, en LED-gulvlampe (for eksempel uplighters) i hjørnet og en LED-skrivebordslampe på en hylle er bare et par kreative ideer til harmonisk arbeidslys.
Med jevne fremhevinger kan du lage et koselig arbeidssted. Design din personlige belysning for hjemmekontoret nå!

EGNEDE PRODUKTER FOR BELYSNINGEN PÅ HJEMMEKONTOREt

Del siden på sosiale medier