Forbruker
Country

TIPS TIL GENIAL LED-BELYSNING FOR GANGEN

KREATIVITET, DU ØNSKES VELKOMMEN

Gangen er en utfordring når det gjelder optimal belysning. Den er ofte ganske smal, uten naturlig dagslys. Med de rette armaturene vil entréen ikke bare se lys og innbydende ut, men den vil også virke større. I tillegg er en effektiv korridorbelysning viktig for sikkerheten. For å sette gangen i riktig lys er det best å bruke forskjellige LED-lyskilder. Takket være pengebesparende pærer vil du snart få din neste hyggelige overraskelse, nemlig strømregningen.

PERFEKTE ELEMENTER

FOR GANGBELYSNINGEN

Korridorbelysning

Ideelt sett bør korridorbelysningen inneholde følgende elementer:

 • Godt gjennomtenkt generell belysning er fornuftig for å lyse opp ordentlig. Små innfelte lys eller spotlights i taket er perfekt for lange korridorer. De bør distribueres slik at korridoren er jevnt opplyst. I en firkantet inngang er ett enkelt taklys ideelt for entréen. Avhengig av din personlige stil kan dette være slanke, moderne spotlights eller en dramatisk krystall-lysekrone.
 • Et vegglys gir ekstra lys i nærheten av klesknagger.
 • Gangen trenger ikke alltid å være helt opplyst. Hvis du ønsker å gjøre det enklere for gjester å finne frem i huset, eller bare vise at noen er hjemme, kan du velge målrettet aksentlys, for eksempel LED-strips som går langs gulvlistene eller individuelle downlights.
 • Funksjonelle lys med bevegelsesdetektorer er virkelig energisparende underverk. Hvis noen går inn i gangen, vil belysningen i entréen automatisk slå seg på og slå seg av igjen etter noen minutter.
 • Batteridrevne lys er ideelle for korridorer med få eller ingen stikkontakter. De kan også brukes som dekorasjon i et skap.

 

RASK SJEKKLISTE

HVILKEN BELYSNINGSPLAN FOR DE ULIKE GANGLØSNINGENE?

Finn den optimale belysningen for hver gang. I eldre boliger med høye vegger, for eksempel, ser en pendellampe i gangen perfekt ut, mens det i en gang med lavt tak vil se tungt ut. Denne sjekklisten hjelper deg med å velge:

Gangløsning \
Belysning
Lang og smal Kvadratisk Høye tak Ingen dagslys
Spotlights til tak
Vegglamper
LED-strips
Bordlamper på sidebord
Hengende lamper

KOM TRYGT HJEM

TAKKET VÆRE SMART BELYSNING FOR GANGER

LED-pærer med bevegelsesdetektorer sikrer din sikkerhet når du forlater huset eller kommer hjem i mørket. Trappen blir imidlertid ofte glemt. Denne må også være riktig opplyst for å redusere snublefaren. Og, som navnet antyder, er SMART-sikkerhetsløsningen ganske smart. Knytt SMART+-gangbelysningen sammen via en app på smarttelefonen. Hvis du sitter fast i trafikken på vei hjem eller plutselig bestemmer deg for å gå ut med noen venner fra jobb, kan du aktivere LED-belysningen i gangen og andre rom via appen – og det ser dermed ut som du er hjemme.

Korridorbelysning

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hvilken lysintensitet og -temperatur er best for gangbelysningen?

Ideelt sett bør du bruke to forskjellige lysfarger: normal hvit (fra 3300 kelvin) gir lysstyrken du trenger for å få deg i gang på mørke vintermorgener, og egner seg som takbelysning. Lysintensiteten bør være minst 100 lumen. For en vindeltrapp er 150 lumen bedre, slik at du tydelig kan se hvor du går.

2. Hva slags lys bruker jeg i en gang?

LED leder an. LED-lysene har spesielt lang levetid og er veldig energieffektive. Du trenger ikke å tenke på å skifte ut innfelte lys og andre pærer på flere år.

KOM INN

TIPS TIL INNBYDENDE LED-BELYSNING FOR GANGEN

Korridorbelysning

LED-lys gir kreative måter å lyse opp favorittingene i gang på. Her er noen ideer for spesielt stemningsfull gangbelysning:

 • LED-bordlampe på et ekstrabord eller sidebord
 • Downlighters på veggen
 • Spotlights på trapper
 • LED-Strip-lys med skiftende farger over et speil (kontrolleres via en app eller fjernkontroll), eller langs veggen
 • Indirekte belysning med spotlights for bilder eller inneplanter
 • Speil og lys gjør at små og smale korridorer virker større

La lyset komme inn. Velg riktig LED, energisparende pærer for entréen, og lag en individuell plan for gangbelysningen!

EGNEDE PRODUKTER FOR GANGBELYSNINGEN

Del siden på sosiale medier