Forbruker
Country

LED-SOVEROMMET

FOR KLEMMER OG KOS

Soverommet er et sted der du kan slappe av og hvile. Lyset spiller en viktig rolle her. Med en godt gjennomtenkt LED-belysningsplan sikrer du riktig lys på de riktige stedene og hyller inn drømmeriket i en lun atmosfære. Og du får definitivt ingen mareritt om neste strømregning. Den nyeste LED-teknologien er en svært allsidig løsning som også er veldig økonomisk.

VIKTIGE ELEMENTER

FOR SOVEROMSBELYSNINGEN

Soveromsbelysning

Bygg opp planen på disse tre pilarene:

  • Grunnleggende belysning er nødvendig, slik at du kan kle på deg i optimal belysning på mørke vintermorgener eller om kvelden, og aldri overse noe når du rydder.
  • Områdebelysning – slik som på sengen. Ikke glem å inkludere innrettet lys så du kan lese.
  • Indirekte belysning rundt sengen på soverommet skaper en koselig atmosfære: perfekt for romantisk alenetid. Ideelt sett bør du bruke flere lyskilder på garderober, kommoder eller hyller, eller alternativt vegglamper.

START DAGEN FORSIKTIG

MED LED-BELYSNING PÅ SOVEROMMET

En ny dag på soverommet, og vi starter ofte morgenen i mørket og vender tilbake om kvelden etter solnedgang. Lys grunnleggende belysning hjelper deg med å komme i gang om morgenen og sørger for tilstrekkelig lys om kvelden, slik at du kan gjøre deg klar for en stor kveld på byen. For nye boliger er LED-belysning i soveromstaket ideelt. Distribuer individuelle spotlights over hele det lave taket for å belyse rommet jevnt. Hengende lamper er best egnet for høyere tak.

Vårt råd: Du kan oppnå en fin effekt med en spreder, som sprer lyset fra en stjerneformet taklampe over hele taket.

HVA GJØR DU MED ET SKRÅTAK?

Takket være LED på soverommet, er belysning av skråtak en lek. Du kan montere individuelle spotlights på skråtaket, eller henge en smal lysskinne der skråtaket møter det flate taket. På lange, ganske smale loftsrom passer det bra å ha mange hengende armaturer ved siden av hverandre. De skiller sengen visuelt fra resten av soverommet.

SE HVA SOM ER I GARDEROBEN DIN HVER GANG

Ekstra belysning i soveromsgarderoben er en praktisk idé: Ofte faller lyset fra taklysene på deg bakfra, slik at skyggen din skjuler innholdet i garderoben. Belysning via bevegelsesregistrering er en perfekt løsning. Lyset slår seg av og på automatisk når garderobedøren åpnes og lukkes.

Soveromsbelysning

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hvilken fargetemperatur er perfekt for soverom?

Varmt hvitt lys på 2700 kelvin er ideelt for behagelig soveromsbelysning.

2. Hvor mange lumen bør soveromsbelysningen ha?

Spotlights i taket bør lyse opp enkelt med et sterkt lys. Planlegg rundt 730 lumen, som tilsvarer en vanlig 60-wattspære. Nattbordlampen bør ha 350–400 lumen, slik at du enkelt kan lese på sengen.

LA OSS GJØRE DET KOSELIG:

LED-BELYSNING TIL SOVEROMMET SOM DU KAN SOVNE TIL

Enten du ønsker å tilbringe litt rolig alenetid på soverommet eller planlegger et par romantiske timer for to, gir atmosfærisk soveromsbelysning den perfekte stemningen. Her er noen av de beste tipsene for å skape en koselig atmosfære på soverommet:

  • Langs soveromsveggen kan du bruke indirekte belysning i form av gulvspotlights som stråler oppover eller vegglys som stråler nedover.
  • LED-strips på hodegjerdet, lang sidene av sengen eller under en hylle tryller frem skinnende belysningseffekter – via en app eller med fjernkontroll.
  • Små nattbordlamper gir nok lys til at man kan bruke dem som leselys. Hvis de er justerbare, kan du også rette lyset mot hjørnet av rommet.
  • Liker du å se på stjernene med din kjære? Da er stjerneklar belysning på soverommet en fantastisk romantisk idé.
  • Plasser en gulvlampe i et tomt hjørne, som subtilt lyser opp dette området av rommet.
  • Å kontrollere soveromsbelysningen via smarttelefon eller talekommandoer er veldig enkelt. Du bruker bare stemmen, og vegglysene kan dimmes eller slås av fullstendig når du ønsker å sove.
Se frem til søte drømmer med en smakfullt designet soveromsbelysning, og søk på nettet etter de riktige LED-pærene for din belysningsplan.

EGNEDE PRODUKTER FOR SOVEROMSBELYSNINGEn

Del siden på sosiale medier