Forbruker
Country

LYS FOR Å LEVE OG Å HA DET BRA

IDEER TIL LED-BELYSNING I DAGLIGSTUEN

Stuen er stedet der man skal ha det bra. Vi bruker tid på avslapning etter arbeid i oppholdsrommet eller sitter sammen med venner i helgen. Belysning i stuen bør ha et fleksibelt design. Med en moderne LED-belysningsplan kan du la de kreative belysningsideene bli til virkelighet. Og det beste av alt: Du sparer også energi når du slapper av til LED-lys.

VIKTIGE ELEMENTER

FOR DIN STUEBELYSNING

Stuebelysning

Her er de viktigste lysene for stuebelysningen:

  • Takbelysning for kraftig opplysning av hele rommet
  • Atmosfærisk bakgrunnsbelysning, for eksempel gulvlamper, hengende lamper, vegglamper eller LED-strips
  • Dekorativ aksentbelysning for nøyaktig belysning av bestemte områder ved hjelp av downlighters/LED-spotlights
  • Arbeidslys for målrettet lysstyrke, for eksempel til lesing eller hjernetrim på sofaen

DET HANDLER OM BALANSE

LED-LYSKILDER FOR Å LEVE KOMFORTABELT

For at du skal kunne lyse opp hele dagligstuen om nødvendig, bør du bruke et LED-tak-lys i stuen. Dette kan være et enkeltpanel med flere integrerte lys, flere spotlights som du justerer strategisk, eller en klassisk hengende lampe. I en stor eller L-formet stue er individuelle spotlights som er integrert i taket, et godt valg. De sikrer optimal belysning av hele rommet.

Tips: Med LED-lys som kan dimmes, kan du justere lysstyrken slik du ønsker.

Om kvelden forblir det store taklyset vanligvis avslått. Belysningen i stuen fokuserer nå på komfort. Lavthengende lamper over et sidebord, en gulvlampe i et hjørne og en dekorativ bordlampe på sidebordet ved siden av sofaen gir et varmt lys. Bruk et stilfullt rundt bord eller et lite sidebord for å gjøre et tomt hjørne i stuen om til en dekorativ øy av lys, for eksempel med en opplyst statuett. Har du bilder eller malerier på veggen? Fest et lys over eller under bildet for å lyse det opp om kvelden.

Når du planlegger, må du være spesielt oppmerksom på antall kontakter i stuen. Om nødvendig, bruk batteridrevne lys eller skjøteledninger som du diskret kan skjule bak møblene.

Stuebelysning

KLART OG TYDELIG

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE DINE

1. Hvor mange lumen skal stuebelysningen ha?

Ettersom dagligstuen hovedsakelig brukes til avslapning, bør ikke stuebelysningen være for lys. Vi anbefaler 100 lumen per kvadratmeter. Så hvis stuen er 20 kvadratmeter, må du ha totalt 2000 lumen. Det sentrale taklyset kan for eksempel bidra til 730 lumen (tilsvarer en vanlig 60-watts pære), mens indirekte bakgrunnsarmaturer avgir 100–200 lumen hver.

2. Hvilken fargetemperatur er best for lysene i stuen?

Varmt hvitt lys mellom 2700 og 3300 kelvin anses å være spesielt behagelig i dagligstuen.

STREKK UT:

LED-BELYSNING TIL STUEN SOM LAR DEG SLAPPE AV

Stuebelysning

Takket være moderne LED-lys, kan du la belysningskreativiteten vandre fritt i stuen. Her er noen forslag til hvordan du kan oppnå et ideelt miljø:

  • Med LED-strips langs hyller eller sidebord, som kan skifte farge, kan du skape en stemning som hele tiden endrer seg: beroligende grønn, oppkvikkende oransje eller forførende rød ... og alt kan kontrolleres via en app eller med fjernkontroll.
  • Individuelle spotlights trekker oppmerksomheten mot individuelle dekorative elementer, for eksempel en antikk gulvvase eller treutskjærerkunsten du tok med deg hjem fra ferien i Afrika
  • Vegglamper som kan dimmes eller hjørnespotlights gir perfekt koordinert bakgrunnslys.
  • Dekorer sidebord, hyller og vinduskarmer med LED-lys, lystrær eller lysglober med dusinvis av bittesmå LED-lys.
  • Smart stuebelysning kan enkelt kontrolleres fra sofaen via en app eller ved hjelp av talekommandoer. Imponer gjestene ved å la hele stuen svømme i dimmet rødt lys, eller ved å aktivere bakgrunnslysene på veggen ved hjelp av kun et par ord!

Start planleggingen av stuebelysningen akkurat nå, med et miks og match-utvalg av ulike LED-pærer og andre lyspærer!

EGNEDE PRODUKTER FOR DIN STUEBELYSNING

Del siden på sosiale medier