Profesjonell
Project Hoog Catharijne Utrecht

ENKEL LYSSTYRING FOR PARKERINGSPLASSER

UTMERKEDE ENERGIBESPARELSER OG ENKEL MONTERING

Oversikt over prosjektfordelene

 • Optimal belysning
  OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 LED lysrørene er spesielt utviklet for bruk på store parkeringsplasser og i fabrikker, lagerhus og korridorer.
 • Intelligent system
  Dagslys- og bevegelsessensorer gjør at dette smartsystemet gir enestående energibesparelse.
 • Kundens motivasjon
  Den enkle installeringen av og effektiviteten til systemet gjorde det til en attraktiv belysningsløsning for installatøren BAM.
 • Enkel installering
  Avansert, trådløs lysstyring uten behov for programmering eller trekking av ledninger.

 

 

Prosjektinformasjon

 • Utrecht, Nederland, 2020
 • Kunde: BAM Bouw en Techniek
 • Prosjekt: : Konvertering til Connected-belysningssystem, bestående av OSRAM SubstiTUBE T8 Connected LED lysrør og LEDVANCE Connected-sensorer i Hoog Catharijne-parkeringshuset i Utrecht-
 • Bruksområde: Belysning for parkeringsplasser
 • Teknologi: OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 i kombinasjon med LEDVANCE Damp Proof Housing og LEDVANCE Connected-sensorer
 • Produkter: OSRAM SubstiTUBE Connected G2 1500mm 840, LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 1x, LEDVANCE Damp Proof Housing 1500 2x, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST8 HighBay, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor ST Low Bay, LEDVANCE SubstiTUBE Connected Sensor Remote

 

 

OSRAM SubstiTUBE T8 Connected G2 kombinert med den nye generasjonen av LEDVANCE Connected-sensorer gjør det mulig med avansert, trådløs lysstyring for f.eks. parkeringshus uten behov for programmering eller å trekke nye ledninger.

UTFORDRINGEN

 

Montering av konvensjonelle systemer med bevegelsessensorer på parkeringsplasser er ofte en komplisert og kostbar oppgave. Dette er fordi man må trekke nye ledninger eller DALI-kabling, og det finnes er vanligvis ingen kabelrør. Det er også ofte nødvendig med en separat kontrollenhet for sensorene.

LØSNINGEN

 

Connected-belysningssystemet. Resultatet: mer lys, mer sikkerhet og mer effektivitet. OSRAM SubstiTUBE T8 Connected LED lysrør montert i LEDVANCE Damp Proof Housing styres trådløst og kan kobles til via LEDVANCE Connected.sensorer basert på ZigBee 3.0 Open Standard-protokollen. Fordelen er at det kun er nødvendig å skifte ut eksisterende rør og startere med nye LED rør og startere, og å montere og strømsette sensorene.

 Project Hoog Catharijne Utrecht
Parkeringshuset Hoog Catharijne er et perfekt utgangspunkt for en dagstur til Utrecht. For å kunne oppfylle kravene til et moderne og avansert anlegg, akkurat som kjøpesenteret med samme navn som ligger oppå parkeringshuset, utstyrte LEDVANCE dette anlegget med et helt Connected-belysningssystem på anmodning fra BAM Bouw en TECHNIEK, og i samarbeid med Lichtservice Nederland. Resultatet: mer lys, mer sikkerhet og mer effektivitet.

FORDELENE

 

Takket være sonedimming, bevegelsessensor og dagslysinnstillinger oppnår det intelligente OSRAM SubstiTUBE Connected-lysrørsystemet betydelige energibesparelser sammenlignet med de tradisjonelle lysstoffrørene som var montert tidligere. Med sensorer ved ulike innganger kan Connected LED lysrørene slås automatisk på til full lysstyrke så snart noen går inn i parkeringshuset, og inntil da trenger de kun å belyse med 20 % av full lysstyrke.

Valget falt på Connected-systemet fra LEDVANCE, som består av OSRAM Connected LED lysrør og LEDVANCE Connected-sensorer. Grunnen til dette er enkel installering, energieffektivitet og lave kostnader takket være vedlikeholdsintervaller på opptil seks år, fordi LED lysrørene enkelt kan byttes ut.

Hans Smit fra LichtService, Nederland BV

SAMMENDRAG

Den enkle installeringen av og effektiviteten til systemet gjorde det til en attraktiv belysningsløsning for installasjonsselskapet BAM.

Den kjølige hvite lysfargen på 4000 K gjør alt mye mer synlig i parkeringshuset. Delvis på grunn av bruken av LEDVANCE Connected-systemet bruker ikke belysningen 100 % lysstyrke hele tiden når det ikke er nødvendig. Parkeringshuset er tross alt døgnåpent.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier