Profesjonell

FLEKSIBEL BELYSNING I DEN NYE SIEMENS CAMPUS ERLANGEN

INTELLIGENT BELYSNING − MAKSIMAL FLEKSIBILITET

Prosjektfordeler i korte trekk

 • Tilpasset de lokale forholdene
  Kundens ønske var å integrere armaturene i den eksisterende systemhimlingen.
 • Fleksibel bruk
  Belysningskonseptet sikrer fleksibilitet og muliggjør endringer i rommets bruk eller møbeloppsett når som helst.
 • Intelligent belysningskontroll
  Armaturene er utstyrt med sensorer som reagerer på at ansatte er i rommet. Uavhengig av styringssystemet i bygningen, slår de lyset på eller av automatisk etter behov. De gir en konstant lysstyrke på 500 lux i hele rommet. Systemet dimmer lyset når det er sterkt dagslys.

Prosjektinformasjon

 • Erlangen, Tyskland, 2020
 • Kunde: Siemens eiendomsmarked
 • Prosjekt: Nytt utstyr for kontorlokaler i den nye Siemens Campus Erlangen
 • Bruksområde: Kontor med åpen planløsning, møterom
 • Teknologi: LED-teknologi
 • Produkter: PANEL D/I 1200 UGR 19 DALI 36 W (EAN 4058075144668), LINEÆR IndiviLED DIREKTE/INDIREKTE DALI-SENSOR 56 W (EAN 4058075110106)

 

LEDVANCE-armaturer med smart belysningsstyring sikrer konstant belysningskvalitet og -fleksibilitet på kontoret.

UTFORDRINGEN

 

Da armaturer for Siemens Campus Erlangen skulle velges, var den eksisterende systemhimlingen en spesiell utfordring. De nye armaturene skulle monteres mellom panelene i taket for å integrere dem i belysningsdesignet. I tillegg ønsket Siemens armaturer med sensorer for dagslys og tilstedeværelse, og en jevn, lys rombelysning, for å ha mest mulig fleksibilitet med oppsett av møblene i rommet.

LEDVANCE at the Siemens Campus Erlangen
LEDVANCE ved Siemens Campus Erlangen: Optimale lysforhold med lave driftskostnader.

LØSNINGEN

 

Det ble valgt to forskjellige LEDVANCE armaturer for dette prosjektet, noe som gav muligheten for å henge dem fra eller installere dem i taket på en fleksibel måte. Armaturet LINEAR INDIVILED DIREKTE/INDIREKTE kan kontrolleres via DALI og er utstyrt med sensorer for tilstedeværelse og dagslys. Armaturet PANEL DIREKTE/INDIREKTE, som også kan brukes med DALI-kontrollutstyret, har et imponerende flatt design og homogent lys. Med denne belysningsløsningen oppnår man det 500 lux sterke lyset i rommet som kreves av arbeidsmiljøreguleringer, jevnt over hele området, og kundens ønske om fleksibel bruk av plassen er oppfylt.

FORDELENE

 

De valgte armaturene skårer høyt med sitt komfortable lys, med direkte/indirekte stråleegenskaper, god gjenskinnskontroll (UGR ≤ 19) og lave vedlikeholdskrav og tilsvarende lave driftskostnader. En ytterligere fordel med LEDVANCE løsningen er at sensorer for tilstedeværelse og dagslys er integrert direkte i armaturene. Uavhengig av styringssystemet i bygningen, oppdager de automatisk om rommet er i bruk eller ikke, og slår lyset på eller av i henhold til dette. I tillegg holdes lysstyrken konstant på 500 lux. Hvis det er sterkt dagslys fra utsiden, demper systemet armaturene etter behov – dette sparer energi og sikrer jevn belysningskomfort. Sammenlignet med konvensjonell T5-teknologi, kan denne kombinasjonen spare opptil 63 % elektrisitet.

De intelligente, kontrollerbare armaturene fra LEDVANCE muliggjør en fleksibel bruk av plass.
De intelligente, kontrollerbare armaturene fra LEDVANCE muliggjør en fleksibel bruk av plass.

SAMMENDRAG

 

Belysningsløsningen fra LEDVANCE ved Siemens Campus Erlangen, gir en fleksibel og intelligent belysningsløsning i kontorområder, som er i tråd med arbeidsmiljøreguleringer og er egnet til en rekke formål. Armaturene ble tilpasset de eksisterende arkitektoniske forholdene og integrert i det eksisterende takkonseptet.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier