Profesjonell

HELRENOVERING
KOMPLETT INSTALLASJON AV LED BELYSNING HOS ENTREPRISE SPIESS

Oversikt over prosjektfordeler

 • BYTT TIL FULL LED BELYSNING
  Belysningssystemene i de industrielle bygningene og kontorene til ENTREPRISE SPIESS ble helt fornyet med LED løsninger.
 • ENKEL INSTALLASJON
  Den svært raske og enkle installasjonen av de nye LEDVANCE armaturene imponerte ledelsen og personalet i ENTREPRISE SPIESS.
 • INTELLIGENT STYRING
  Systemene i kontorene ble helautomatisert via sensorer.Systemet slås av og på automatisk, og belysningen tilpasses kontinuerlig til nivået av naturlig lys for å sikre et belysningsnivå på 500 lux i kontorene.


 

Prosjektinformasjon

 • Benfeld, Frankrike, 2020
 • Kunde:ENTREPRISE SPIESS
 • Prosjekt: Fullstendig konvertering til LED belysning
 • Bruksområde: Industri
 • Teknologi: LED teknologi
 • Produkter: HIGH BAY LED 200W/4000K, PANEL 600 33W/4000K DALI UGR< 19, Downlight Comfort DN205 20W, FLOODLIGHT ASYM 200W/4000K, SPOT FIREPROOF FIX DIM 8W/4000K, SURFACE COMPACT IK10, DAMP PROOF 1500 55W/4000K IP65, DAMP PROOF SPECIAL 1500 48W/4000K IP67, LUXEYE SENSE DALI BT
UTFORDRINGEN

ENTREPRISE SPIESS er et selskap som spesialiserer seg på offentlig og privat konstruksjonsarbeid. I lokalene til ENTREPRISE SPIESS finnes det flere industrielle haller, inkludert et delelager, en hall for reparasjon og vedlikehold av kjøretøy og anleggsutstyr samt kontorer. Målet var å forbedre belysningssituasjonen og samtidig redusere energiforbruket. Belysningen var ikke lenger effektiv nok, og mangelen på lys forårsaket skygger og hindret teknikerne i vedlikeholdsarbeidet. I kontorene var målet å øke lysnivåene og fremfor alt ha et automatisert system uten manuell svitsjing og med bevegelsesregistrering.

LØSNINGEN

I hallene som er opptil 10 meter høye, ble den tradisjonelle belysningen med høytrykks utladningspærer eller lysstoffrør erstattet av LED løsninger. 18 HIGH BAY-armaturer utstyrer nå hallene og vedlikeholdsverkstedene. 12 vanntette DAMP PROOF-armaturer ble montert i oppbevaringsverkstedet for reservedeler, og 18 vanntette DAMP PROOF SPECIAL-armaturer ble montert i den mekaniske graven.
28 FLOODLIGHT PERFORMANCE ASYM-armaturer ble installert på parkeringsplassen og på fasadene til industrilokalene. Alle disse renoveringene har forbedret komforten, men viktigst av alt, sikkerheten på arbeidsstedet der flere tusen lastebiler og maskinerikjøretøy beveger seg hvert år. Kontorbelysningen ble også optimalisert med LED løsninger. Resepsjonsområdet, korridorene og toalettene er opplyst av 10 DOWNLIGHT COMFORT- og 19 SPOT FIREPROOF FIX-armaturer.
I tillegg ble 55 PANEL-armaturer installert på kontorene og møterommene, og 4 SURFACE COMPACT IK10-armaturer belyser trappeoppgangen godt for de ansatte. Sensorene som er installert i kontorene, gjør det mulig å automatisere belysningen.

FORDELENE

De utvalgte armaturene skiller seg ut med høy belysningskomfort, potensielle energisparinger og lave vedlikeholds- og driftskostnader. Registreringssensorene i kontorene justerer belysningen automatisk etter tilstedeværelse. Den lyser kun når det trengs, og tilpasser seg naturlig lys ved å regulere det kunstige lyset slik at det alltid er tilstrekkelig lysintensitet. Selskapet sparer dermed energi og trenger ikke en manuell lysbryter, noe som er en betydelig fordel, spesielt i perioder med økte hygienekrav. I tillegg har LED løsningene betydelig forbedret lyskvaliteten og komforten for de ansatte. Vedlikeholdskostnadene har også blitt redusert betydelig.

SAMMENDRAG

Den komplette konverteringen av belysningen på dette stedet til LED løsninger fra LEDVANCE har betydelig forbedret belysningskvaliteten samt komforten og sikkerheten til de ansatte. Vedlikeholdskostnadene har også blitt redusert. Belysningen i kontorene må kun slås på ved behov og tilpasser seg det naturlige dagslyset.

LEDVANCE ga oss god rådgivning om lysrenoveringsprosjektet. Installasjonen var enkel og rask, og vi ser allerede reduksjonen av energiforbruket. Våre ansatte setter pris på automatisert belysning på kontorer. Det er svært behagelig for dem og sparer energi. Vi er fremdeles i ferd med å utvide lokalene våre og regner med at LEDVANCE nok en gang kan gjøre oss mer opplyste.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier