Profesjonell
Kunstinstallasjon i Propylaeum på Kunstareal Munich

LYSOMRÅDET

Kunstinstallasjon i Propylaeum på Kunstareal Munich

Oversikt over prosjektfordeler

 • ECO HIGH POWER FLOODLIGHT
  ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W var ideell som hovedlyskilde for de store belysningsområdene i lysinstallasjonen.Armaturene er installert i en bikakeformet ordning i de store buegangene i Propylaeum og gir et homogent lysmønster takket være den brede strålevinkelen. I tillegg er armaturene ideelle for kontinuerlig utendørs drift takket være IP65-sertifiseringen.
 • LED STRIP VALUE RGB PROTECTED
  LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED ble brukt for den blå belysningen av rammene i alle buegangene, og takket være IP65-sertifiseringen er de perfekt egnet for kontinuerlig utendørs bruk.

Prosjektinformasjon

 • München, Tyskland, 2020
 • Kunde:Byen München / kunstneren Yul Zeser
 • Prosjekt: Kunstinstallasjon – Kunstareal Munich
 • Teknologi: LED teknologi
 • Produkter: ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W; LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED

UTFORDRINGEN

Den største utfordringen med prosjektet var å belyse Propylaeum, som er symbolsk for München, på en ny måte. Arkitektens opprinnelige design skulle fremheves av belysningsdesignet og integreres i den eksisterende arkitekturen. Lysinstallasjonen måtte oppfylle landemerkets strenge krav til statisk og urban planlegging, som er under streng beskyttelse. For å oppfylle de enorme dimensjonene til lysinstallasjonen og arkitekturen var det behov for et spesielt kraftig belysningssystem. En vind- og værbestandig IP65-sertifisert belysningsløsning er egnet for kontinuerlig bruk og produserer samtidig homogen belysning når det gjelder fargetemperatur og lysstyrke.

LØSNINGEN

ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W og LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED FROM LEDVANCE ble valgt for å oppfylle de høye kravene til belysningsinstallasjon for kontinuerlig drift og utendørs bruk i vintervær og lave temperaturer. Lyskildene fra LEDVANCE overbeviser når det gjelder ytelse i daglig drift og i lang driftstid samt vind- og værbestandighet.

FORDELENE

Belysningsløsningene fra LEDVANCE var spesielt imponerende på grunn av den høye lysstyrken og homogeniteten sammen med en lav installasjonsprofil. Takket være høykvalitetsstandardene er armaturene også værbestandige og ideelle for kontinuerlig utendørs bruk. Den konstante fargetemperaturen gjør det mulig å opprette et jevnt lysmønster. Samtidig gir det lave energiforbruket til belysningsinstallasjonen en effektiv belysning av Propylaeum. Ved å styre LED STRIP med fjernkontroll kan belysningen enkelt justeres selv etter monteringen av stålrammen. Dette førte til en smidig overgang mellom arkitekturen og belysningen. Sammen genererte LEDVANCE armaturene over én million lumen med lys for en god belysning av den imponerende bygningen.

SAMMENDRAG

For lysprosjektet «Kunstareal verbindet» leverte LEDVANCE belysningsløsningen for installasjonen i Propylaeum. Takket være den sterke partneren LEDVANCE var det mulig å skape en robust, høyintensitets, vind- og værbestandig belysningsløsning som var egnet for kontinuerlig bruk. Takket være profesjonelle råd fra produktansvarlige i LEDVANCE ble et omfattende og presist tilpasset belysningskonsept utviklet og implementert.

Noen ganger trenger kunst og kultur mer rom enn bare en idé.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier