Profesjonell
Ny LED belysning i Visio-skolen

Ny LED belysning i Visio-skolen

KOMFORTABEL LED BELYSNING UTEN GJENSKINN FOR HØYE KRAV

Oversikt over prosjektfordeler
 
 • Homogen lysfordeling med lavt gjenskinn på UGR ≤ 16 takket være LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI-armaturoptikken.
 • Fleksible monteringsalternativer
  Tilbehøret til LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI-armaturen har brede alternativer for montering.
 • Effektiv løsning
  Den lyse, direkte belysningen til LINEAR SURFACE IP44-armaturene fra LEDVANCE er en effektiv erstatning for tradisjonelle armaturer med T8- og T5-rør.
 • Enkel håndtering
  Den svært lange levetiden på 50 000 timer med LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44-armaturer reduserer vedlikeholdet til et minimum.
Prosjektinformasjon
 
 • Brede, Nederland, 2020
 • Kunde: Koninklijke Visio Onderwijs-skolen
 • Prosjekt: Ny belysningsløsning med lav UGR for hele skolebygningen
 • Bruksområde: Skole
 • Teknologi: LED teknologi
 • Produkter: Linear IndiviLED DALI 1500 50W, Linear IndiviLED DALI 1200 33W, Linear Surface 1500 43W, Downlight Slim Square 210 18W, Surface Circular 400 24W, Panel 1200 40W

UTFORDRINGEN

Koninklijke Visio Onderwijs Breda er en skole med høye krav til gjenskinn for barn med flere funksjonshemninger. Alle elevene har både en visuell og en mental funksjonshemming. Denne målgruppen har spesifikke belysningskrav. Blendingsvinkelen og belysningens ensartethet spilte en svært viktig rolle i dette prosjektet.

LØSNINGEN

50W og 1200 33W. Den ideelle armaturen for dette bruksområdet, da den innfrir de strenge kravene i prosjektet. Ett av disse kravene var at belysningens stråling i en vinkel på 45 grader ikke skal overstige 500 candelas per kvadratmeter. I tillegg måtte UGR-verdien være ≤ 16 og lysfargen 3000K – varmt hvitt.

FORDELENE

LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI-armaturen gir jevn lysfordeling og lavt gjenskinn av UGR < 16 takket være indiviLED optikken. I tillegg oppnår armaturen maksimale energibesparelser på 50 % sammenlignet med konvensjonelle armaturer med T5-rør.

SAMMENDRAG

I dette prosjektet ble det brukt nesten 400 LEDVANCE LED armaturer. LINEAR SURFACE IP44 1500 43W-armaturer og PANEL 1200 LEDVANCE armaturer ble brukt i korridorene. LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44-armaturene brukes også i garderobe- og dusjrommene. Det nye belysningskonseptet er komplett med LEDVANCE DOWNLIGHT SLIM SQUARE-armaturer som er installert i toalettene, sammen med DOWNLIGHT SLIM-rammer og LEDVANCE SURFACE CIRCULAR-armaturer valgt for belysning av veggene.

Den nye belysningsløsningen fra LEDVANCE har realisert en energisparing på 60 %. Lumennivåene på den annen side, er mer enn doblet sammenlignet med den gamle belysningen.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

Er du interessert i relatert innhold?

Del siden på sosiale medier