Profesjonell
UV-C-pærer i kampen mot pandemien

UV-C-PÆRER I KAMPEN MOT PANDEMIEN
LEDVANCE MOLSHEIM, FRANKRIKE

Oversikt over prosjektfordeler

 • Teknologi for bruk mot pandemien
  Som en følge av covid-19 øker etterspørselen etter desinfeksjonsløsninger dramatisk.LEDVANCE UV-C-baserte desinfeksjonsløsninger er med på å dekke denne etterspørselen. Faktisk har den bakteriedrepende effekten vært kjent i flere tiår og brukes innen medisin, vannbehandling, næringsmiddelindustrien og så videre.
 • UV-C-pærer er effektive mot virus
  UV-C-strålingen, spesielt ved bølgelengden på 265 nm, endrer DNA- eller RNA-strukturen til mikroorganismer og forhindrer dermed reproduksjonen av dem.Installasjonen av UV-C-løsninger på et gitt sted er svært enkel å utføre, men må følges av sikkerhetstiltak.


 

Prosjektinformasjon

 • Molsheim, Frankrike, 2020
 • Kunde:LEDVANCE Molsheim
 • Prosjekt: Installasjon av UV-C-pærer hos LEDVANCE Molsheim
 • Bruksområde: Kontorbelysning
 • Teknologi: LED
 • Produkter: UV-C T8 30W, LINEAR HOUSING
UTFORDRINGEN

Den pandemiske situasjonen og det faktum at LEDVANCE ansatte i logistikkavdelingen ikke kan jobbe på hjemmekontorene, har akselerert installasjonen av LEDVANCE UV-C-pærer, spesielt på sensitive steder som kantinen, pauserommene og det medisinske området. I tillegg ønsket LEDVANCE å optimere de hygieniske tiltakene for å berolige de ansatte og gi dem en følelse av sikkerhet.

LØSNINGEN

I selskapskantinen til LEDVANCE ble det montert 23 LINEAR-HOUSING-kabinetter utstyrt med UV-C T8 30W-pærer. Logistikkpauserommene, førstehjelpsstasjonene i lagerbygningen og det medisinske området ble også utstyrt med LINEAR HOUSING-kabinetter og UV-C-pærer. Behandlingen som er basert på LINEAR HOUSING-kabinetter med UV-C-pærer, utføres i 30-minutterssykluser flere ganger om dagen når det ikke er personer i rommet. Den startes når rommet er tomt for personer, og ved å bruke en kontrollboks med taster (kun kvalifiserte personer har tilgang til dette). Disse LEDVANCE UV-C-pærene har en konsentrert ultrafiolett stråling på 253,7 nm for å muliggjøre desinfisering av eksponerte overflater og luft. Anleggene er dimensjonert for å levere en gjennomsnittlig dose på 290 J/m² på bakken og eliminerer 99,9 % av SARS-CoV-2 og 90 % av de fleste virus og bakterier som er oppført av biologiske laboratorier.

FORDELENE

Når de er riktig dimensjonert, kan disse UV-C-løsningene, i tillegg til de vanlige beskyttelsestiltakene (forsterket rengjøring, hold avstand, maskebestandig osv.), deaktivere virus som SARS-COV2 med et svært høyt effektivitetsnivå og dermed forbedre sikkerheten til ansatte på arbeidsplassen. Sammen med andre sikkerhetstiltak og økte rengjøringstiltak beroliger dette de ansatte i selskapet, noe som muliggjør kontinuitet i virksomheten med en følelse av optimisme.

SAMMENDRAG

LINEAR HOUSING-kabinetter med LEDVANCE UV-C-pærer sikrer behandling av luft og overflater. UV-C-stråling når alle eksponerte overflater og et utmerket supplement til rengjøring og manuell desinfisering av overflater. Installasjonen har blitt organisert for å målrette spesielt de mest brukte og hyppigste områdene, f.eks. kontrollknapper for drikkedispensere. Etter desinfeksjonssyklusen behandles luften og alle eksponerte overflater.

Type C ultrafiolett stråling, som har et spektrum med en bølgelengde på mellom 200 og 280 nanometer og ofte kalles UV-C, er kjent for å være ekstremt effektiv mot virus og andre mikrober. Lighting Union understreker i pressemeldingen av 15. mai 2020 at «Fra et helseperspektiv er dette gode nyheter fordi UV-C vil delta i kampen mot covid-19». LEDVANCE UV-C-løsninger svarer på gjeldende helseproblemer.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier