Profesjonell


BEDRE LYS FOR MENNESKER OG DYR

BEDRE BELYSNING PÅ GEITEGÅRDEN

Kort oversikt over prosjektfordeler med et blikk

 • Bytt til full led-belysning
  Belysningen på geitegården i Griesheim i Alsace er totalrenovert med LED-løsninger. 
 • Enkel installasjon
  Eieren av geitegården ble overbevist av den enkle og lettinstallerte DAMP PROOF SPECIAL-armaturen.
 • Ammonikkbestandig belysning for geitegården
  Inne i gårdshuset ble de gamle fluorescerende vanntette armaturene fullstendig erstattet med ammoniakkbestandige DAMP PROOF SPECIAL-armaturer. Denne armaturen er den rette belysningen for landbrukssektoren (unntatt fjørfeoppdrett) og næringsmiddelindustrien (i samsvar med IFS- og BRC-standarder).


 

Prosjektinformasjon

 • Griesheim, Frankrike, 2022
 • Kunde: Geitefarm Griesheim
 • Prosjekt:  Bytte fra konvensjonell belysning til LED-belysning
 • Applikasjon: Industri
 • Teknologi: LED
 • Produkter: DAMP PROOF SPECIAL

Forbedring av arbeidsforhold for bonden og geitenes velvære pluss energibesparinger med den fuktighetstett armaturen.
UTFORDRINGEN

Hvis bruken av et bygg endres, endres også kravene for belysning av områdene og må tilpasses tilsvarende. Harald Meyer Installationen GmbH stod overfor denne utfordringen etter at rommene i et gammelt industribygg i Sittensen nå ble brukt til lagring og som verksted. I tillegg til å tilpasse belysningen til endringen i bruk, ble lysnivået i bygget også grunnleggende forbedret og energieffektiviteten betydelig optimalisert.

LØSNINGEN

I hallene og osteproduksjonsanlegget ble de tradisjonelle lyskildene erstattet av DAMP PROOF SPECIAL 1500 50W IP66 og IP69K armaturer som gir ensartet og behagelig lys for geitene. Disse fullstendig forseglede, ammoniakkbestandige armaturene er også vanntette og egner seg derfor for matforedlingsmiljøet som osteproduksjon.

FORDELENE

På grunn av sin høye motstand mot krevende miljøer, er den ammoniakk-, støv- og vannbestandige DAMP PROOF SPECIAL-armaturen perfekt for denne applikasjonen. IP69K-beskyttelsesgraden gjør at de kan vaskes med høytrykksvasker. Disse DAMP PROOF SPECIAL IP69K-armaturene oppfyller også standardene til IFS (International Featured Standard Food) og BRC (British Retail Consortium). Siden laktasjonen og fruktbarheten til geiter også påvirkes av belysningen, anbefales en minimumslysintensitet på 200 lux. Ytelsen til den installerte DAMP PROOF SPECIAL forbedrer også geitenes velvære: svært lite flimmer <1 %, lysutbytte på 130 lm/W, lysstyrke som når opptil 6500 lm. Installasjonen var veldig enkel, rask og ble utført uten spesialverktøy. I tillegg tillot LED-teknologien kunden å spare opptil 55 % av energien.

SAMMENDRAG

Denne gården er nå utstyrt med belysning perfekt tilpasset landbruksmiljøet. Eieren er fornøyd og kan nå jobbe under hyggelige forhold. Geitene nyter også godt av den gode belysningen, som har en positiv effekt på helse, velvære og melkeproduksjon.

Vi har en betydelig forbedring av belysningen sammenlignet med de gamle armaturene utstyrt med konvensjonelle lysstoffrør som ikke var effektive nok. Nå er det mye hyggeligere å jobbe der!

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier