Profesjonell

ENERGIOPPUSSET KONTORBYGG

ENERGIMESSIG RENOVERT KONTORBYGG GJENNOM EFFEKTIV BELYSNING

Rask oversikt over fordelene med prosjektet

 • BELYSNING MED LYSSTYRESYSTEM
  Å bytte det utdaterte elektriske utstyret idet gamle kontorbygget hadde bare vært mulig til en høy kostnad. Derfor ble det med det trådløse VIVARES ZIGBEE lysstyringssystemet lagt et teknisk grunnlag for en moderne, effektiv og interaktiv løsning for belysning i dette gamle bygget – inkludert rask montering, enkel igangsetting og praktisk håndtering.
 • DYNAMISK BELYSNING
  Med automatisk lysjustering gir BIOLUX HCL-systemet ideell belysning i møterom og enkeltkontorer med mindre dagslys.
 • OPPUSSING SUBSIDIERT AV DELSTATEN
  Som resultat av den omfattende energioppussingen ble den moderniserte belysningen utformet for å møte kravene for subsidier fra delstaten under KfW 276-programmet og føderal subsidiering av effektive bygg (BEG).

Prosjektinformasjon

 • Sittensen, Tyskland, 2021
 • Kunde: Harald Meyer Installationen GmbH
 • Prosjekt: Energioppussing av et kontorbygg
 • Bruksområde: Kontor
 • Teknologi: LED
 • produkter: VIVARES ZIGBEE, BIOLUX HCL, DOWNLIGHT-armaturer

Med den energieffektive oppussingen med systemene VIVARES Zigbee og BIOLUX HCL, optimaliserer Harald Meyer Installationen GmbH arbeidsforholdene for de ansatte, sparer energikostnader og får subsidier fra myndighetene.

UTFORDRINGEN

Harald Meyer Installationen GmbH ønsket å skifte ut all belysning i kontorbygget i Sittensen med en effektiv og intelligent løsning for belysning. Under planlegging og implementering av det nye konseptet for belysning, måtte de strukturelle og elektriske forholdene i det gamle bygget tas i betraktning. Kriteriene for å få finansiering gjennom KfW Program 276 og Tysklands føderale finansiering av effektive bygg (BEG) måtte også oppfylles.

LØSNINGEN

Kunden ga LEDVANCE kontrakten med å pusse opp belysningen i hele kontorbygget. For å oppfylle kravene i finansieringsprogrammene, brukte belysningskonseptet fra LEDVANCE sensorstyrte lysstyringssystemer som øker lyskvaliteten, reduserer energikostnader og fleksibelt tilpasser seg behovene ved arbeidsstasjonene. Det trådløse VIVARES ZIGBEE lysstyringssystemet med PANEL-armaturer ble montert i en åpen kontorløsning. Møterom og enkeltkontorer med lite dagslys ble utstyrt med BIOLUX HCL-systemet. DOWNLIGHT-armaturer med bevegelsessensorer ble montert i resepsjonsområdet, korridorer og toaletter.

FORDELENE

Med energioppussingen fikk kunden et belysningskonsept som kombinerer optimalisert lyskvalitet med interaktive løsninger for belysning og betydelig lavere energikostnader. Til tross for det utdaterte elektriske utstyret i det gamle kontorbygget, muliggjør VIVARES ZIGBEE-systemet en moderne, effektiv og sensorstyrt løsning for belysning. Selv på møterom og enkeltkontorer med lite dagslys, skaper den dynamiske lysstyringen fra BIOLUX HCL-systemet og de valgbare lysmodusene den optimale arbeidsbelysningen på ethvert tidspunkt. I korridorer og på toaletter sørger sensorer for lysstyring for energieffektiv belysning. Det nye belysningskonseptet oppfyller også alle krav for å få subsidier fra myndighetene.

SAMMENDRAG

Harald Meyer Installationen GmbH har pusset opp det gamle kontorbygget i Sittensen og utstyrt det med en effektiv og intelligent løsning for belysning. Denne oppussingen gjorde det mulig for selskapet å få fordel av delstatens programmer for subsidier, KFW 276 og BEG. LEDVANCE har implementert et belysningskonsept som oppfyller kravene til retningslinjene for arbeidsplassen, optimaliserer lyskvaliteten, reduserer energikostnader og støtter de ansattes velvære og effektivitet.

På grunn av tidligere godt samarbeid, valgte vi gjerne LEDVANCE igjen. Og det gjorde vi rett i: for det effektive og intelligente belysningskonseptet var et avgjørende bidrag til vellykket energioppussing av kontorbygget vårt.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier