Profesjonell

PROSJEKTKOMPETANSE FOR FREMTIDENS KONTOR

DET NYESTE INNEN BELYSNING FOR BUSINESS CAMPUS HUB I GARCHING

Oversikt over prosjektfordelene

 • FREMTIDENS BELYSNINGSPARTNER
  Som ekspert på komplekse system- og prosjektløsninger designet og implementerte LEDVANCE et lyskonsept for Business Campus Management GmbH i Garching som oppfyller alle kravene til en moderne kontordesign. Porteføljen til LEDVANCE, bestående av VIVARES- og BIOLUX HCL-systemene, smarte og dekorative armaturer, LED-STRIPS og skreddersydde armaturer, dekker hele spekteret av belysningsløsninger for fremtidens kontor.
 • SENSORKONTROLLERT SYSTEM
  VIVARES-lysstyringssystemet gir individuelle sensorstyrte belysningsløsninger med høy effektivitet og brukervennlighet i variantene ZIGBEE og DALI.
 • FOKUSET ER PÅ MENNESKER
  BIOLUX HCL-systemet skaper den optimale belysningen for fokuserte arbeidssituasjoner når som helst på dagen, og fremmer dermed motivasjon og produktivitet blant ansatte.

Prosjektinfo

 • Garching, Tyskland, 2021
 • Kunde: Business Campus Management GmbH
 • Prosjekt: Nytt lyskonsept for fremtidens kontor
 • Søknad: Kontor
 • Teknologi: LED
 • Produkter: VIVARES ZIGBEE- og DALI-systemet, BIOLUX HCL, SMART+-armaturer, dekorative armaturer, tilpassede armaturer

LEDVANCE implementerte et lyskonsept for Business Campus HUB – fremtidens kontor, som spesifikt kombinerer de mest innovative lysstyringssystemene, skaper en positiv atmosfære, og forener smart lys med energieffektivitet og høy brukerkomfort.

UTFORDRINGEN

Moderne kontorer er mer enn bare funksjonelle arbeidsplasser. De bør heller skape et miljø som positivt påvirker motivasjonen, trivselen og produktiviteten til ansatte, fremmer lagånd og gir arbeidsgiveren en mer positiv profil ved å være et sosialt sted preget av samarbeid. Med dette i tankene bygde Business Campus Management GmbH sammen med utvalgte partnere det utleiebare Business Campus Hub i Garching som fremtidens kontor med et areal på ca. 500 kvm, for å skape merverdi for bedrifter og ansatte og dermed også fremme utleie av kontorplass. Til dette formålet søkte de et belysningskonsept som skulle oppfylle alle kravene til en innovativ kontorbelysning, og gjøre det spesielt attraktivt for bedrifter å leie ut kontorlokaler her.

LØSNINGEN

Som ekspert på komplekse lyssystemer og prosjekter var LEDVANCE den første kontakten som Business Campus Management GmbH samarbeidet med for å virkeliggjøre et fremtidsrettet lyskonsept i kontorene til Business Campus Hub. I tillegg til forbedret energieffektivitet og redusert vedlikehold, var hovedfokuset ved konseptet å gi ansatte med en spesiell positiv atmosfære på kontorene. I denne sammenheng spilte bruken av VIVARES-lysstyringssystemet i de trådløse ZIGBEE- og kablede DALI-variantene, samt BIOLUX HCL-systemet, en viktig rolle for dette prosjektet. Også med hensyn til designen satte løsningene fra LEDVANCE standarder i Business Campus Hub – funksjonelle armaturer med fremtidsrettet teknologi ble supplert med dekorative armaturer og indirekte aksentbelysning, og det ble også installert tilpassede armaturer.

FORDELENE

Business Campus Hub er strukturert i ulike områder, hvor LEDVANCE har utviklet belysningsløsninger som er nøyaktig tilpasset kravene til de respektive rommene: Inngangs- og resepsjonsområdet til Business Campus Hub, med svart tak og mangel på takkledning, ga spesielle visuelle utfordringer for vellykket belysning. Derfor ble de dekorative 1906 BUBBLE PENDANT-armaturene valgt for å skape en innbydende og hyggelig atmosfære i dette området uten behov for oppussing, og for å passe harmonisk inn i det moderne kontormiljøet. TRACKLIGHT SPOT-armaturer ble brukt for bedre å fremheve treveggdesignen. De to større sammenhengende trenings- og møterommene er designet for arrangementer med opptil 40 personer. De to rommene er utstyrt med det trådløse VIVARES ZIGBEE-systemet, som kombinerer rask installasjon, enkel idriftsetting og enkel håndtering med effektiv energibruk. Kombinasjonen av PANEL ZIGBEE-armaturer installert i lamelltaket med DOWNLIGHT ZIGBEE-armaturer installert i perifere soner skaper et lysere helhetsinntrykk med ulike dimbare lysscenarier.

Det var spesielt viktig for kunden å ha ren og bakteriefri luft i disse rommene pga. hvor ofte de brukes. For å oppfylle dette kravet ble UVC V70-luftdesinfeksjonsutstyr installert i taket til rommene på en plassbesparende og visuelt diskret måte. Luftdesinfeksjonsenhetene reduserer virusbelastningen i luften med ca. 70 % og øker dermed sikkerheten for brukerne av rommene.

I laptopsalongen, som kan fysisk knyttes opp til trenings-/møterommene, samt i det åpne kontorområdet, tilbyr lysstyringssystemet VIVARES ZIGBEE med lys- og tilstedeværelsessensorer brukerne de mangfoldige kontrollalternativene man forventer på et fremtidskontor. På grunn av det individuelle romkonseptet uten konvensjonelle skrivebord i laptopsalongen, ønsket kunden fleksibelt utformet belysning med sensorer for dette rommet.

Særlig arbeidssituasjoner som krever høy konsentrasjon støttes også i Business Campus Hub. Derfor ble to kontor- og møterom utstyrt med BIOLUX HCL-systemet, som støtter konsentrasjon, motivasjon og velvære ved dynamisk å tilpasse lyset til dagslysets naturlige endringer. I tillegg kan forskjellige lysmoduser fra Focus til Relax manuelt stilles inn for BIOLUX HCL PANEL- og BIOLUX HCL DOWNLIGHT-armaturene med BIOLUX HCL-KONTROLLENHETEN, slik at lyset kan tilpasses den respektive arbeidssituasjonen.

Intelligent stemmestyring av belysning er en essensiell komponent i fremtidens kontor. Derfor ble ett rom designet som et kontor for møter og avslapning som fungerer som et tilfluktssted for idédugnader og er utstyrt med en talestyringsfunksjon. Dette gjør at SMART+ SPOT og hengende armaturer i det moderne kontoret kan styres på en moderne og praktisk måte med stemmen. Kombinasjonen av disse smarte armaturene skaper en perfekt positiv atmosfære.

Målet med lekerommet var å skape et rom med en spesiell atmosfære. Blikkfangene er SMART+-veggarmaturene, som lyser opp rommet indirekte fra siden. I kombinasjon med VIVARES DALI-systemet med DALI-sensorer kan veggarmaturene styres og dimmes uavhengig av PANEL-armaturene i rutenettaket via en separat trådløs SMART+ ZIGBEE-bryter. PANEL DALI-takarmaturer kan også dimmes. Dermed har brukerne av rommet muligheten til å tilpasse lysstemningen til deres individuelle behov via dimmefunksjonen og bruke dette rommet som et inspirerende tilfluktssted.  

Som et interaktivt rom er forbindelseskorridoren overgangen mellom kontoret og salongområdet. Belysningen skaper et insentiv til å gå gjennom korridoren og trekker oppmerksomheten til rommene i enden av den. Den dynamiske LED-STRIPS RGBW på veggen og ribbestrukturen til PANEL IndiviLED DALI-armaturene leder folk visuelt gjennom korridoren. I tillegg ble lysscener programmert etter kundens ønske slik at LED-STRIPS kan settes til blått og grønt i tillegg til hvitt. I tillegg er det mange andre muligheter for fargedesign og iscenesettelse takket være den individuelle programmerbarheten til LED-STRIPS RGBW.

DOWNLIGHT-armaturer ble installert i alle andre korridorer for bedre orientering.

Som i salongområdet skulle også det enkle sorte taket uten kledning i Business Campus Hub beholdes. For å gi salongen et spesielt preg uavhengig av det mørke taket, ble spesialtilpassede lineære pendelarmaturer utviklet fra våre LED-STRIPS. Det uregelmessige opphenget av disse LED-STRIP lineære pendelarmaturene skaper en 3D-effekt av belysningen og gir salongen en koselig atmosfære. Denne positive atmosfæren forsterkes ytterligere av den dekorative karakteren til VINTAGE 1906 PenduLum-armaturer med 1906 LED-lamper over barområdet i salongen.

SAMMENDRAG

På et område på ca. 500 kvm har Business Campus GmbH i Garching som mål å etablere den utleiebare Business Campus Hub som fremtidens kontor med utvalgte partnere. Som en ekspert for komplekse lyssystemer og prosjekter designet og implementerte LEDVANCE lysløsninger basert på de nyeste lysteknologiene, nøyaktig tilpasset de forskjellige områdene på Business Campus. Porteføljen av funksjonelle armaturer med fremtidsrettet teknologi ble supplert med smarte og dekorative armaturer, indirekte aksentbelysning og en tilpasset armatur designet for salongområdet. Det nye lyskonseptet bidrar virkelig til å transformere fremtidens utleiebare kontor fra en ren arbeidsplass til et motiverende og inspirerende møtested, og dermed skape merverdi for både bedriften og dens ansatte.

Med LEDVANCE har vi den perfekte belysningspartneren akkurat her i Business Campus HUB. Vi ble veldig imponert over den profesjonelle planleggingen og implementeringen av lysløsningene til LEDVANCE og ser frem til ytterligere fellesprosjekter.

ALLE BELYSNINGSPROSJEKTER I KORTE TREKK

Bli inspirert av belysningsprosjekter.

ER DU INTERESSERT I RELATERT INNHOLD?

Del siden på sosiale medier