Profesjonell

ENDRINGER I EU ROHS-DIREKTIVET 2011/65/EU

RASK OVERSIKT OVER ROHS: ALLE ENDRINGENE, ALLE ALTERNATIVENE

EUs RoHS-direktiv regulerer bruken av kvikksølv i belysning, blant annet. Våren 2022 reviderte EU-kommisjonen unntakene definert i vedlegg III til direktivet. LEDVANCE vil fortelle deg hva du trenger å vite for din belysningsvirksomhet og kan tilby deg en bred portefølje av fremtidssikre lamper og armaturer.

ROHS – OVERSIKT OVER ENDRINGENE

EUs RoHS-direktiv forbyr bruken av kvikksølv i belysning. Direktivet omfatter imidlertid unntak for T5- og T8-lysrør, kompaktlysrør med stikkontakt (CFLni), HPD-lamper og spesiallamper (f.eks. UV-C-lamper). Disse unntakene definert i vedlegg III til EU-regelverket er endret. Konsekvensene er som følger:

  • Forbud mot alle T5- og T8-lysstoffrør fra måned 25. august 2023
  • Forbud mot alle CFLni-lamper fra måned 25. februar 2023
  • En forlengelse av unntaket for HPD-lamper fra 3 til 5 år
  • En forlengelse av unntaket for lamper til spesielle formål fra 3 til 5 år

TIPS: TENK PÅ PLANLEGGING AV BEHOV OG BEHOLDNING

I samsvar med det endrede RoHS-direktivet kan kompaktlysrør og lysrør ikke lenger markedsføres i EU fra henholdsvis måned 25. februar 2023 og 25. august 2023. Det vil være mulig å selge og bruke eksisterende beholdning. Ta hensyn til dette i planleggingen og bestill ekstra kvanta i god tid.

EN STOR PORTEFØLJE MED FREMTIDSSIKRE ALTERNATIVE PRODUKTER

LEDVANCE jobber kontinuerlig med å videreutvikle innovative lysteknologier og tilbyr allerede et bredt utvalg av effektive alternativer. LED-produkter fra LEDVANCE overgår i stor grad gjeldende minimumskrav. Vår gjeldende porteføljeliste gjør det så enkelt som mulig å bytte til annen teknologi: Bare finn belysningsproduktet som er berørt av EU-forbudet i listen og spesifiser et kompatibelt alternativt produkt fra tilgjengelige LED-lamper eller LED-armaturer. Uansett hva du bestemmer deg for, kan det være flere skritt du må ta, for eksempel å utføre kompatibilitetstester for LED-lamper og bruksspesifikk planlegging for LED-armaturer.

DIN PÅLITELIGE PARTNER, I DAG OG I MORGEN

Som markedsleder tilbyr LEDVANCE deg et bredt utvalg av fremtidsrettede løsninger i enestående merkekvalitet. I tillegg til lamper og armaturer inkluderer vår omfattende portefølje systemer for menneskesentrert belysning og lysstyring, samt elektroniske komponenter og smarte produkter til hjemmet. Denne porteføljen, vår profesjonelle service og et utmerket pris-ytelse-forhold gjør oss til din pålitelige partner for komplekse belysningsprosjekter.

Del siden på sosiale medier