Profesjonell

VANLIGE SPØRSMÅL

BRUK AV SUBSTITUBES SOM ERSTATNING FOR LYSSTOFFRØR


SIKKERHETEN TIL LED-RØR

Utvalget av LED-rør som brukes som ettermonteringer for lysstoffrør, utvides stadig. Her er svarene på de vanligste spørsmålene om LED-rør.

Du finner detaljerte tekniske data, monteringsinstruksjoner og kompatibilitetslister i vår nettbaserte katalog .

SubstiTUBEs som selges av LEDVANCE, oppfyller alle krav som finnes i den relevante sikkerhetsstandarden DIN EN 62776 («LED-pærer med to sokler, designet for å ettermontere lysstoffrør – sikkerhetsstandarder»). Denne overholdelsen er dokumentert etter sertifisering fra den tyske foreningen for elektriske, elektroniske og informasjonsteknologier, eller VDE, forkortelsen for det tyske navnet.
Resultater fra de viktigste testene:

 • LED-pærene er trygge å bruke og betjene, akkurat som konvensjonelle lysstoffrør:
  • Beskyttelse mot utilsiktet berøring av strømførende komponenter
  • Overholdelse av sikkerhets- og krypingsavstander
  • Sikkerhet for pærestifter under montering av pærene
 • Godkjenning for bruk i G13- og G5-baser i form av pærevekt og dimensjoner
 • LED-rørene som selges av LEDVANCE, er inkludert i den risikofrigruppen (RG0) for fotobiologisk sikkerhet. Dette betyr at de ikke utgjør noen risiko for huden eller øynene.

Når et SubstiTUBE LED-rør er montert i en eksisterende armatur som et ettermonteringsprodukt, er CE-testtetningen i armaturen fortsatt gyldig.

Du kan også se informasjonen som er utstedt av VDE og den tyske elektriske og elektroniske produsentforeningen i desember 2020 om bruk av LED-pærer som et alternativ til lysstoffrør med to sokler i armaturer.

 

Slike testtetninger gjelder den testede produktkombinasjonen. Dette betyr at gyldigheten kun dekker pærer som armaturprodusenten har sendt inn til testorganisasjonen (generelt sett er ikke disse LED-rør). I Tyskland er det enkelt å utføre en ny sertifisering av en armatur som er utstyrt med SubstiTUBE av en organisasjon som VDE. Separate VDE-sertifikater er allerede utstedt for de fleste SubstiTUBE LED-rør.

KVALITETENE OG STYRKENE TIL SUBSTITUBE LED-RØR

 • Lavere tilkoblet belastning: LED-rør bruker betydelig mindre energi enn konvensjonelle lysstoffrør.
 • Økt effektivitet: Med mindre lysstyrke kan LED-rør produsere samme eller høyere lysnivåer enn lysstoffrør. Takket være den lavere tilkoblede belastningen, kan det oppnås betydelig høyere effektivitetsnivåer, opptil 150 lm/W. -> begge effekter kan redusere energiforbruket med opptil 70 %, og dermed kraftkostnader.
 • Lengre levetid: Levetiden til LED-rørene som selges av LEDVANCE, er opptil fem ganger lengre enn for konvensjonelle lysstoffrør. Som et resultat av dette krever de mindre vedlikehold.
 • Bærekraft: eksisterende og funksjonelle armaturer kan fortsette å være i drift gjennom bruk av LED-rør.

 

På grunn av designet produserer et LED-rør lys i en bestemt retning i motsetning til lysstoffrør, som stråler i alle retninger. Som et resultat av dette kan lysfordelingen variere på grunn av den eksisterende armaturens geometri. For enkle skinner og åpne armaturer ser man vanligvis få forskjeller (se kurvene for lysfordeling). Belysningsmåledataene som er relevant for brukeren, er belysningsnivået, som måles på «arbeidsplanet» (f.eks. på arbeidsflaten). Lyset som produseres av SubstiTUBE LED-rør, er rettet mot målobjektet og gir optimal belysning. Tap som skyldes uønsket lysspredning, kan også minimeres som et resultat.

Lysdistribusjonskurve for lysstoffrør
Lysdistribusjonskurve for lysstoffrør
Lysdistribusjonskurve for SubstiTUBE
Lysdistribusjonskurve for SubstiTUBE

 

LEDVANCE tilbyr en garanti på opptil fem år på SubstiTUBE. Du finner de fullstendige garantivilkårene her .

LEDVANCE tilbyr LED-rør for T5- og T8-armaturer med G5- eller G13-baser:

 • SubstiTUBE T8 EM for CCG-armaturer
 • SubstiTUBE T8 HF og T5 HF for ECG-armaturer
 • SubstiTUBE T8 Universal for CCG- og ECG-armaturer

Du finner andre detaljer og kompatibilitetslister med de testede ECG-ene i nettbaserte katalog .

Del siden på sosiale medier