Vanlige spørsmål om karriere

Hvordan kan jeg søke på en stilling hos LEDVANCE?

  • Det er bare å sende inn en søknad gjennom søknadssidene våre. For å gjøre dette må du først sette opp en brukerkonto, lese og godta personvernbestemmelsene våre og så registrere deg som ny bruker.
  • Du kan søke om faste stillinger så vel som praktikantplasser for studenter, avhandlings- og lærlingstillinger.
  • Fyll ut de påkrevde feltene i søknadssystemet, eller la feltene bli fylt ut automatisk (ved å overføre data fra CV-en eller LinkedIn-profilen din).
  • I tillegg ber vi deg laste opp CV-en din på tysk eller engelsk, sammen med et kort følgebrev.
  • Du må gjerne legge ved sertifikater eller referanser du anser som viktige.
  • Merk at vi kan kun ta søknader sendt inn på nettet via søknadssidene våre, til vurdering.


Hvorfor må jeg sette opp en brukerkonto?

Du legger kun inn profilinformasjonen din på brukerkontoen én gang. Ved å legge inn søknaden gjennom en brukerkonto trenger du ikke skrive inn alle opplysningene dine hver gang du skal søke på en stilling i fremtiden. Kontoen gjør deg også i stand til å lagre relevante stillinger, administrere passord og profil, slette profilen og opprette en jobbagent. Via brukerkontoen får du automatisk beskjed om nye posisjoner som samsvarer med profilen din.


Hvor lang tid tar en søknad på nettet?

Vanligvis tar det ikke mer enn 15–20 minutter å sette opp en brukerkonto og opprette en kandidatprofil. Så snart profilen er opprettet, tar det bare et par minutter til du kan begynne å søke på stillinger. Du gjør dette helt enkelt ved å tilordne brukerprofilen din til en stillingspost. Før du gjør dette, må du forsikre deg om at profilen fremdeles er helt oppdatert.


Hvordan kan jeg laste opp tilleggsdokumenter?

Klikk på «Vedlegg» for å legge til opptil 25 filer på fem megabyte hver i søknaden din (f.eks. følgebrev, CV, sertifikater, referanser osv.).


Er alle stillingene som er lagt ut på karrieresidene, fremdeles ledige?

Siden stillingsannonsene på karrieresidene våre blir kontinuerlig oppdatert, kan du være trygg på at alle stillingene som er lagt, fremdeles er ledige.


Jeg er interessert i flere stillinger. Er det nok å sende inn kun én søknad?

Du kan opprette en generell kandidatprofil først, og så tilordne den til spesifikke stillingsannonser når som helst etterpå. Dermed trenger du kun å legge inn opplysningene dine og laste opp vedleggene én eneste gang for å kunne søke på mange forskjellige stillinger.


Jeg finner ingen passende stillinger på jobbsidene for øyeblikket. Er det noen vits i å legge inn en søknad uten en bestemt stilling å søke på?

Ja, helt klart. For å gjøre dette oppretter du en generell kandidatprofil på søknadssidene våre. De som rekrutterer for oss, bruker disse sidene for å søke etter og ta kontakt med passende kandidater. I tillegg kan interesserte kandidater sørge for å få beskjed når nye jobber legges ut, ved å abonnere på jobbmeldingstjenesten vår.


Kan jeg søke på flere stillinger hvis jeg har fått avslag for en stilling?

Du må gjerne bruke din nåværende profil til å søke på flere stillinger når som helst.


Kan jeg snakke med den rekrutteringsansvarlige direkte?

Dessverre er det ikke mulig å ta kontakt med den rekrutteringsansvarlige på forhånd. Vi håper du har forståelse for at vi trenger å motta en relevant søknad fra deg først. Hvis profilen din virker interessant, tar vi kontakt for å diskutere neste steg, foreta et telefonintervju med deg, og for å ordne en dato vi kan treffe deg på.


Hvilke dokumenter er påkrevde og må sendes inn i hvert tilfelle?

CV-en din er påkrevd. Et følgebrev er ikke påkrevd. Vi anbefaler imidlertid at du laster opp et følgebrev, i tillegg til relevante sertifikater og referanser.


Hvor lenge oppbevares søknadsinformasjonen min i databasen?

Dine data lagres i seks måneder siden siste pålogging, i henhold til datalagringsdirektivet. Denne tidsperioden begynner på nytt hvis du logger på igjen og sjekker profilen din. Du vil få beskjed via e-post i god tid før denne seksmåneders perioden utløper, om at profilen din blir slettet hvis du ikke logger på igjen.


Kan jeg lagre nettsøknaden midlertidig?

Ja, når som helst. Det er bare å klikke på «Lagre»-knappen (i knappen nederst i venstre hjørne på nettsøknaden). For å fortsette med søknaden går du til jobbsidene, klikker på «Logg på»-knappen (i øvre høyre hjørne), skriver inn kontoinformasjonen og klikker så på navnet ditt øverst i høyre hjørne. For å endre på eller fullføre profilen klikker du på «Profil» i rullegardinmenyen som åpnes.


Når jeg endrer på «Min profil» som jobbsøker, betyr det at alle søknadene jeg allerede har sendt inn også blir oppdatert?

Ja, endringer utført i ettertid, blir oppdatert på alle søknadene dine. Systemet sender en melding til den rekrutteringsansvarlige om at du har endret på profilen. Dette gjelder også for hver gang i ettertid du endrer på eller legger til vedlegg.


Hvorfor må jeg godta en personvernerklæring?

Databeskyttelse er en topp prioritet hos LEDVANCE. Det er derfor viktig for oss at du forstår hvordan vi håndterer dine opplysninger.


Hvordan setter jeg opp stillingsmeldinger?

Når du oppretter profilen din, kan du spesifisere hvilke stillinger du er interessert i. Det neste du gjør, er å krysse av i boksen nederst på Profil-fanen, slik at du får beskjed via e-post hver gang en passende stilling legges ut.


Hvilke karrieremuligheter kan LEDVANCE tilby til de som har kvalifikasjoner fra internasjonale høyskoler og universiteter?

LEDVANCE byr på glimrende muligheter for de som skal starte i det internasjonale arbeidslivet, og som nylig har fullført en teknisk eller vitenskapelige grad. Gode tyskkunnskaper er naturligvis en fordel.


Hvilke typer kvalifikasjoner er det LEDVANCE i all hovedsak er på jakt etter?

Siden LEDVANCE er et teknologiselskap er vi i all hovedsak interessert i tekniske kvalifikasjoner, inkludert elektroteknikk, kommunikasjonsteknologi, mekatronikk og andre vitenskapelige eller ingeniørfag. Hvis du allerede har yrkeserfaring innen digitalisering, smarte hjem, netthandel eller innen belysningsindustrien generelt, er vi spesielt interessert i å høre fra deg.


Hvilke språkkunnskaper trenger jeg for å lykkes med en søknad hos LEDVANCE?

For å jobbe hos LEDVANCE trenger du glimrende engelskkunnskaper og i det minste gode tyskkunnskaper.


Hvem kan jeg ta kontakt med hvis jeg har tekniske problemer med nettsøknaden?

Bare send en e-post til hr-taleo-support@LEDVANCE.com og beskriv det tekniske problemet. Merk imidlertid at søknader som sendes til denne adressen, ikke blir vurdert som del av søknadsprosessen.


Kan jeg jobbe på min diplomoppgave hos LEDVANCE?

LEDVANCE byr på muligheter for bachelor-/masteroppgaver i alle områder innen selskapsdrift. Hvilket område innen selskapet er naturligvis avhengig av det enkelte emne.

Se jobbsidene for mer informasjon om ledige stillinger for øyeblikket.


Finnes det muligheter for meg å jobbe med oppgaven min hos LEDVANCE utenfor Tyskland?

I prinsippet, ja. En forutsetning for å jobbe med en oppgave utenlands er å jobbe flere måneder i en vellykket lærlingstilling i Tyskland.


Får man lønn av LEDVANCE for den endelige avhandlingen?

Ja, vederlaget tilsvarer det vanlige markedsnivået for endelige avhandlinger.


I hvilke selskapsområder tilbyr LEDVANCE praktikantstillinger for studenter og muligheten til å bli lærling?

Vi tilbyr studenter muligheter til å bli lærling eller jobbe i en praktikantstilling i nesten alle områder innen LEDVANCE.


Kan jeg søke om å bli lærling ved et LEDVANCE-anlegg utenfor Tyskland?

LEDVANCE tilbyr noen muligheter til å bli lærling utenlands.


Hva er forutsetningene for at en student kan bli lærling hos LEDVANCE?

For å få god innsikt i selskapet må man være der i minst i seks uker. Videre må du kunne vise til en sterk interesse for det gjeldende fagområdet og tilstrekkelig grunnkunnskap i spesialistfeltet. Innrullering ved et universitet eller en høyskole er også en viktig forutsetning.


Hva betaler LEDVANCE for en lærlingstilling?

Vederlaget tilsvarer det vanlige markedsnivået for lærlingstillinger for studenter.


Hvor lenge varer vanligvis en lærlingstilling hos LEDVANCE?

Hvor lenge en bindende lærlingstilling varer innen et universitets-/høyskolekurs, avhenger av de gjeldende retningslinjer (vanligvis fire til seks måneder). En frivillig lærlingstilling kan vare fra åtte uker til tre måneder.


Kan jeg gjøre doktorgradsstudier ved LEDVANCE?

Noen ganger tilbyr LEDVANCE stillinger for doktorgradsavhandlinger, hovedsakelig innen selskapets mer tekniske områder.

Se jobbsidene for aktuelle muligheter for doktorgradsstudier hos LEDVANCE.


Hvilke driftsområder kan jeg ta del i som praktikant hos LEDVANCE?

LEDVANCE tilbyr muligheter for praktikantstudenter innen mange områder.

Se jobbsidene for mer informasjon om ledige praktikantstillinger for studenter.


Hva er forutsetningene for å fullføre en praktikantstilling hos LEDVANCE?

For å få en god innsikt i selskapet må man minst være der i seks uker. Det er også en forutsetning at man er innrullert ved et universitet eller en høyskole.


Er det en frist for å søke om praktikantstilling?

Nei, så lenge det ligger en stilling ute, må du gjerne søke. Tilbud kan bli gitt med kort tidsfrist.


Hvor stort er vederlaget LEDVNCE betaler studenter som jobber?

Vederlaget tilsvarer det vanlige markedsnivået for studenter som jobber.


Hvor mange timer per uke kan jeg arbeide som student?

Du kan arbeide opptil 20 timer per uke, 35 timer mellom semestrene, avhengig av behov.


Hvilke lærlingmuligheter tilbyr LEDVANCE, og hvordan søker jeg?

Vi tilbyr forretningsmessige og tekniske lærlingmuligheter. Du kan også starte et todelt studie (kooperativ yrkesrettet utdannelse) hos oss. Vår partner, Siemens Professional Education (SPE), står for utvelgelsesprosedyren for lærlinger. Bruk nettsøknadsskjemaet fra SPE, og merk av LEDVANCE som selskapet du ønsker å være i opplæring hos.


Hvilke krav må jeg oppfylle for å være kvalifisert til en lærlingplass hos LEDVANCE?

Du kan søke hvis du har generell studiekompetanse, fullført yrkesfaglig opplæring eller du kvalifiserer til studier ved høyskole eller universitet. (Tilsvarende i Tyskland: hauptschulabschluss, mittlere reife og hochschulreife.) Vi tilbyr en hel rekke lærlingplasser, hvor du kan få utvikle dine talenter innen teknologi, handel og problemløsning. Søknadsperioden starter hvert år i september og avsluttes 31. oktober, for de som skal starte påfølgende år.


Har du spørsmål? Skriv til oss.

Har du lyst til å bli en del av organisasjonen vår? Vi er alltid på jakt etter aktive folk.