OSRAM SubstiTUBE LED-lamper for parkeringshuset til Commerzbank Arena i Frankfurt

Prosjektnavn

Parkeringshuset til Commerzbank Arena i Frankfurt

Prosjektoppsummering

Commerzbank Arena i Frankfurt am Main, hjemsted til den tyske fotballklubben Eintracht Frankfurt og tidligere kjent som Waldstadion, stod ferdig til FIFA-verdenscupen i 2006, som ren fotballstadion fra 2002 to 2005. Med en kapasitet på 51 500 tilskuere er det en av de to største fotballstadioene i Tyskland. Inntil nylig stod det 54 000 m² store parkeringshuset for et årlig strømforbruk på 200 000 kWh. Dette var i hovedsak på grunn av de 2100 tradisjonelle T8-lysstoffrørene i ECG-fuktighetssikre armaturer fordelt over åtte parkeringsetasjer. Derfor var de som driver parkeringshuset, på jakt etter et moderne, strømbesparende alternativ i LED. Løsningen: OSRAM SubstiTUBE HF LED-rør.

Prosjektbeskrivelse

Sebastian Tuch, teknisk sjef ved Bilfinger HSG, firmaet som er ansvarlig for driften av Commerzbank Arena, forteller hvorfor OSRAM og OSRAM SubstiTUBE HF LED-lamper var det perfekte valget: «Vi har vært på utkikk etter et strømbesparende alternativ i LED for parkeringshuset i lang tid. Utfordringen vi stod overfor, var at produktet vi var på jakt etter, måtte være kompatibelt med vår ECG. De fleste merker og produkter var ikke det. I SubstiTUBE HF av OSRAM har vi funnet det perfekte produktet for våre behov. Dette har vist oss nok en gang at OSRAM er en kompetent og pålitelig partner for prosjektene våre.»

Jörg Meyer-Brenken fra OSRAM Lighting Solutions legger til: «Vi har jobbet med Arena en stund nå, og har allerede vært involvert i en rekke prosjekter her. Sammen sørger vi for at Arena blir holdt oppdatert med de nyeste og mest effektive produktene, noe som også kan forbedre den opplevelsen som brukerne av Arena har.»Nyskapende OSRAM LED-rør for enkel strømbesparende og kostnadseffektiv LED-belysning

OSRAM SubstiTUBE HF LED-rør kan brukes med ECG-kontrollerte armaturer. De gir en meget høy lysstråling på opptil 3400 lumen, som oppnås fullt ut selv på lave temperaturer. LED-lampene er veldig enkle å skifte; plugg inn og kjør. Det betyr at de er trygge å håndtere i overensstemmelse med IEC62776 – altså ved for eksempel å ha en spesiell sikkerhetsbryter som forhindrer elektrisk støt under montering. Alle testmerkene til armaturene gjelder fremdeles.

100 lys kan skiftes på bare én time, så det tok kun tre dager å skifte alle lysene i hele parkeringshuset. Det er tydelig at Sebastian Tuch er imponert: «Monteringen av OSRAM SubstiTUBE HF gikk for seg på en overraskende ukomplisert måte. Det var ikke påkrevd å legge noen nye strømledninger. Og på denne måten kan vi for fremtiden spare strøm og redusere vedlikeholdskostnader, ved hjelp av LED-teknologi. »

Store strømbesparelser med kort inntjeningstid, med OSRAM LED-belysningsløsninger

OSRAMs produktsjef dr. Michael Höge oppsummerer hva som er spesielt bra med SubstiTUBE HF LED-lampene: «Med SubstiTUBE HF har vi fått en komplett LED-rør-portefølje. Dette lyset er spesielt designet for ECG-armatur. Det har to store fordeler sammenlignet med lysstoffrør: Den første fordelen er at vi kan spare opptil 60 % strøm, og den andre er at disse lysene varer opptil 50 000 timer.»

Ved å bruke OSRAM SubstiTUBE LED-rør kan parkeringshuset til Commerzbank Arena spare 50 000 kWh hvert år. Inntjeningstiden er kortere enn ett år.


Pressesenter